En aktiv fritid

by erik

Efter att ha berättat om kläder för alla väder så är det dags att berätta lite om aktiviteter som du kan utföra i dessa kläder. En aktiv fritid är ofta en hälsosam fritid med frisk luft, motion och härliga aktiviteter.

Promenad eller jogging i friska luften

Vårt första tips är en klassiker som aldrig går ur tiden. Klä på dig lämpliga kläder och bege dig ut i naturen eller bara i närområdet till din bostad. Att jogga eller promenera gör gott för kropp och själ. Sett hälsomässigt finns det lika stora fördelar med raska promenader som löpning, framförallt för blodtryck, kolesterolet och för att förebygga att drabbas av diabetes. Detta har man räknat ut i en studie under sex på drygt 33000 löpare och 15000 promenerade människor. I studien fann forskarna att man med promenader i måttlig intensitet förbrukade samma energi som de som joggar.

Det finns förstås fördelar med att jogga också, men det är viktigt som motionär att lyssna på kroppen och välja den form av motion som passar ens egen fysik och förutsättning.

Crossfit

Crossfit är en relativt ny motionsform som bygger på att man blandar styrketräning, kondition och smidighetsträning i samma träningspass. En del vill ha sagt att det är den perfekta träningsformen eftersom det tränar kroppen på alla väsentliga sätt samtidigt. Dessutom så räcker det att man tränar totalt cirka två timmar i veckan för att inom sinom tid få en smal, vältränad och stark kropp.

Crossfit passar dig som orkar med att träna så hårt och intensivt du bara kan – utifrån dina egna förutsättningar förstås. Det gäller att på varje station i träningspasset göra så många repetitioner som du möjligtvis kan klara av utan att ta några pauser. Det är jobbigt och pulsen kommer att vara hög hela tiden, men det ger goda resultat. Du tränar det bäst på gym eftersom det är oftast där du finner alla de redskap du kan tänkas behöva för de olika stationer som du kör under träningen. Men du kan förstås även träna hemma och då kan du hitta bra redskap på Gymkompaniet.se, dom har ett bra utbud för crossfit.

Träningen kan vara en variation av kortare löpsträckor, träning i romerska ringar och armhävningar – som några exempel. Sen är det även populärt att använda sig av så kallade kettlebells och andra typer av fria vikter också.

Aktiv fritid