Fritidskläder för alla situationer

by Anastacio Langworth

Har du tänkt på begreppet fritidskläder? Det omfattar så otroligt många slags kläder för olika tidpunkter och miljöer. Vilka kläder använder man på sin fritid? Fritidskläder kan vara badkläder, träningskläder, kläder för en vandringstur, kanske kläder för att arbeta i trädgården.

Men det som är gemensamt är material valet. Man bör fundera över vilken aktivitet som man ska utföra och sedan välja plagg för det. För vilken aktivitet är en bomulls t-shirt lämpligast? Bomull är ett slittåligt material som fungerar i många fall. Men när bomull blir blött så tappar den sin värmande effekt. Om du ska på en vandring så kan du välja ett underställ av syntetiskt material eller av ull. Bägge fungerar under olika förutsättningar.

Ett syntetiskt underställ suger inte år sig fukt när man svettas men värmer inte heller bra när det är riktigt kallt. Ett underställ av ull värmer fortfarande om man svettas men kan bli för varm om temperaturen är hög. Fritidskläder håller längre om man vårdar dem ordentligt. Håll kängor smorda så att de stöter bort fukt och smuts. Impregnera de kläder som varit impregnerade för att de ska hålla längre. Det känns ju bättre att ha ett regnställ som stöter bort vatten än en som suger åt sig regnet. Förutom att hålla fukten borta ur kläderna så suger materialet inte heller åt sig smuts. Reparera en eventuell skada på fritidsmaterialet eller kläderna så snart du kan så att skadan inte blir större och svårare att skada.

Oavsett om du tar på dig fritidskläder för att måla lite på huset, för att gräva upp en rabatt på baksidan av huset eller för att ta en motionsrunda runt ett elljusspår så tänk efter om du valt rätt plagg för den aktivitet som du ska utföra. Att vara rätt klädd gör att du kan njuta mer av aktiviteten och uppleva den mer rofull eller lustfylld.

Fritidskläder