Kläder efter aktivitet

by erik

Är man ute i naturen så klär man sig efter vad man ska göra där, är man ute för att plocka blåbär så kanske oömma kläder och rejäla kängor är det som passar bäst. Man använder sig av kläder som passar för aktiviteten. 

Jakt

Som jägare så vill man ha speciella jaktkläder, då fungerar det inte med ett par vanliga jeans och t-shirt. Beroende på vilken jakt man bedriver så blir det även skillnad på hur man klär sig. En del jakt så vill man inte synas och då är kläder med kamouflage väldigt bra, orangea detaljer kan tillföra att du syns bra i skogen med kläder som smälter in i miljön. Funktionella kläder som är tåliga är att föredra när man beger sig ut på jakt.

Vandring

Är man ute på en vandring så känns skorna som det viktigaste plagget, om man nu kan kalla kängor för ett plagg. Eftersom man vandrar långt så vill man ha ett par kängor som man känner fungerar länge så att man inte får skoskav. Sedan så kan man även ta med sig ombyte så att man efter ett tag kanske kan byta ut den svettiga t-shirten eller vad man nu har på sig och få något torrt mot sin hud. Mycket beror ju på hur länge man ska vara ute och vandra.

Ridning

Att ta hästen ut i natur och skog kan vara en speciell upplevelse, och självfallet så är ju ridkläder det som passar dig bäst när du ger dig ut i skog och mark för att rida. Det kan också vara skönt att at med sig något varmare plagg om man tar en paus vid någon sjö för att svalka hästarna och sätta sig en stund för att själv vila. Tänk dock på allemansrätten vad du får och inte får göra.

Aktiv fritid