Kläder för dig som gillar att vistas på vattnet

by admin

Det finns många olika sätt att klä sig som är mera passande än andra för den som gillar att vistas på vattnet och det beror ju egentligen bara på vad man föredrar att syssla med på böljan den blå. De som föredrar lättare seglatser kanske klarar sig med lite enklare klädsel, medans den som gillar att surfa, åka wakeboard eller vattenskoter, behöver klä sig i sådant som klarar vätan på ett betydligt bättre sätt.

I båten

För många svenskar är sommaren en tid som man gärna spenderar ute på vattnet i någon form av båt. Segelbåten är speciellt älskad bland båtmänniskor i allmänhet, då detta på något vis känns som ett mera genuint och miljövänligt sätt att ta sig fram på vattnet än en vanlig motorbåt. Den kräver dessutom mer av den som för fram båten, något som de allra flesta bara ser som en rolig utmaning. Den som främst vistas inuti båten klarar sig oftast i enklare klädsel och det viktigaste är egentligen bara att man ser till att ha en flytväst av rätt sort, så att man undviker att drunkna i onödan, om man skulle kantra på något olyckligt sätt.

I vattnet

För den som inte tvekar att ge sig i kast med någon vattenaktivitet som gör att man med allra största sannolikhet kommer att bli blöt så att det stänker om det så håller inte vanliga kläder riktigt måttet. För den som gillar att surfa, åka wakeboard, eller vattenskoter, är en våtdräkt i rätt storlek något som passar både tjej som kille. Extra varma dagar kanske man dock istället fördrar någon form av baddräkt eller badbyxa, som sitter bra och fortfarande är av rörlig modell.

Att bo nära intill

För dig som aldrig kan få nog av den svenska sommaren och som försöker att spendera så mycket tid som du bara kan vid exempelvis havet då du har möjlighet, kan det kanske vara dags att titta på ett eget ställe, om du inte redan äger en fastighet vid havet. Genom att själv äga ett hus eller stuga vid havet så minskar du den tid som går åt för att ta dig dit och du sparar även en hel del pengar på bensinkostnader. Vi förstår självfallet att alla inte har den ekonomiska köpkraft som krävs, men för vissa kan det vara ett bra alternativ och även om så ej är fallet, måste man även få drömma en del då och då. Den som bor nära intill behöver heller inte ägna alltför mycket energi på att se till så att man alltid packat exakt allt man kan tänkas behöva, då kläder och dylikt aldrig är speciellt långt borta.

Aktiv fritid / Fritidskläder