Kläder för sommarträning

by admin

De som gillar att hålla igång året runt har säkert mycket mindre krav på sina kläder när det är sommar än på vintern. Och medan detta ju är ganska logiskt betyder det inte att man inte kan tjäna på att skaffa riktigt bra kläder som sommaren också.

Utbudet av träningskläder är minst sagt stor idag. Det kanske känns som att man egentligen kan ta på sig lite vad som helst, som är bekvämt alltså, när man ska träna på sommaren. Men fel material och passform kan lätt göra något som vore roligt till något jobbigt och irriterande.

Det första man kan tänka på är att skaffa något som sitter ganska tajt mot kroppen. Detta är inte för att man bättre ska kunna visa upp fysiken, som somliga verkar tro. Vad detta istället är tillför är att ha kläder som så lite som möjligt gnuggas fram och tillbaka mot materialet. Detta kan nämligen leda till hudirritationer om man gör det länge eller ofta.

Tänk också på att materialet kan spela väldigt stor roll. Det bör ju först och främst vara ett material som kan föra fukten bort från huden och låta det avdunsta från kläderna. På så sätt kommer man inte känna sig genomblöt även om man svettas. Detta är ingen hundraprocentig lösning men det kan fortfarande göra en väldigt märkbar skillnad.

Som ett litet extra tips kan vi även meddela att man bör tvätta nyköpta kläder innan man använder dem. Det finns en hel del kemikalier inblandade vid produktion av kläder och de tjänar flera olika syften. Gör man inte detta kan huden reagera på några av de kemikalier som finns kvar och missförstå detta som att det är kläderna själva som varit anledningen till reaktionen. En snabb tvätt kan dock förhindra detta missförstånd.

Aktiv fritid