Rätt klädd för träningen

by admin

Att träna är ansträngande som det är, se till att underlätta så mycket det går med rätt underkläder. Lär dig om de två viktigaste faktorerna som spelar in för att hitta något passande till just ditt träningspass.

Väder

Visst har vi alla hört uttrycket ”det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder”. Vare sig om man håller med eller inte så går det att göra träningen lite lättare genom att använda sig av rätt kläder. Grundregeln är att använda sig av många lager varav det viktigaste är lagret allra närmast kroppen som strumpor och underkläder. Det finns många produkter där ute som kan underlätta din träning så skyll inte på vädret nästa gång.

Material

De vanligaste naturmaterialen i träningskläder är ull, bomull och linne. Ull är ett material som är känt för att både vara värmande och leda bort överflödig värme, det gör det till ett perfekt material att ha nära kroppen i till exempel underkläder och strumpor. Vanliga syntetiska material är polyester, elastan, lyocell och viskos. Visst kan det finnas fördelar med dessa material också men se till att läsa på ordentligt. Vissa plastmaterial kan få en lukt som är svår att tvätta bort efter några användningar. Se även till att läsa på ordentligt hur du ska göra för att tvätta kläderna.

Aktiv fritid