Ut och vandra under vår och sommar

by admin

Våren och sommaren är perfekta tider att vara ute i naturen och vandra. Om du sedan väljer att bara göra en kort dagsutflykt eller tar och tacklar en populär vandringsled är ju självklart upp till dig. Men i båda dessa situationer gäller det att du tänker på kläderna du tar på dig.

Den varmare delen av våren och under sommaren kan det kännas som om en t-shirt och ett par shorts är allt du behöver för att vara bekväm. Men det är i stort sett endast fallet om du ger dig ut på snabba vandringar på kanske bara någon timme.

Om du ska ut och vandra på allvar måste du alltid se till att ha med dig lite mer rejäla kläder för att kunna hantera allt som årstiden kan slänga din väg. Kom bland annat i håg att vi i regel har mer nederbörd under sommarmånaderna än någon annan tid på året. Och är du inte rätt klädd, eller ens förberedd för möjligheten av regn, kan du snabbt bli nedkyld.

Börjar vi titta på jackan är det smart att välja en lättare variant så klart. En som du lika gärna bara kan knyta kring midjan när solen ligger på och det är varmt och skönt, men också skyddar mot vind och väta om vädret skulle vända plötsligt.

Går vi sedan vidare till byxorna finns det ju praktiska varianter där du kan avlägsna en del av byxbenen med blixtlås/knappar och göra om dem till shorts vid behov. Men de flesta skulle nog rekommendera långbyxor om valet står mellan dem och shorts.

På vårsidan är det också bra att ha med en mössa och ett par handskar för längre vandringar. Det kan vara varmt och skönt i solen, men går den i moln eller du hamnar i naturlig skugga kan temperaturen falla ganska snabbt.

Aktiv fritid / Fritidskläder